Pokrytí digitální sítí ČT stouplo do března na 95 % lidí

18. 3. 2010 09:03

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Lucie Mifková mění Proficio za Pickerly, kde bude řídit média

Marketingová agentura Pickerly posiluje tým o Lucii Mifkovou, která bude mít na starosti média a výzkum. Před tím působila šest a půl roku ve skupině Proficio.

Reklama
SDG

Největší pokrytí digitálním televizním vysíláním měl v polovině března multiplex České televize. Jeho dosah za půl roku stoupl o 16 procentních bodů na téměř 95 procent populace. Uvedl to Český telekomunikační úřad na svých stránkách.
Pokrytí komerčním multiplexem Novy a Primy se zvýšilo o téměř devět procentních bodů na necelých 73 procent. Vysílací síť společnosti CDG si polepšila o tři body na 55 procent, naopak pokrytí sítě Telefóniky O2 se o čtyři procentní body snížilo na 22 procent. Vysílací sítě CDG a Telefóniky se potýkají s nedostatkem televizních programů.
Mimo dosah digitálního vysílání je v současnosti kolem pěti procent lidí. Naopak tři digitální sítě přijímá 55 procent populace. Multiplexy ČT a Novy a Primy jsou v dosahu 73 procent lidí.
„Z dosavadního průběhu realizace přechodu, zkušeností a poznatků získaných od jednotlivých provozovatelů vysílání i ohlasů veřejnosti vyplývá, že by i v dalším období neměl být problém splnit cíle procesu přechodu na celém území České republiky v plánovaných termínech,“ uvedla mluvčí ČTÚ Dana Makrlíková.
Pokrytí obyvatel analogovým vysíláním se snížilo u programu ČT1 na 79 procent z původních téměř 100 procent, u programu ČT2 kleslo na 41 procent z původních 91 procent, u Novy o šest procentních bodů na 92 procent a analogovou Primu naladí 46 namísto 73 procent obyvatel.
Podle ČTÚ by podle dosavadních zkušeností mohla celá ČR přejít na digitální vysílání do 11. listopadu 2011 i bez lokálních výjimek, které si vymohli provozovatelé vysílání.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení