Věková struktura Facebooku

22. 2. 2010 00:02

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Dnes se ještě jednou zaměříme na fenomén Facebooku a jeho vliv na ostatní média. Sociální sítě jsou oblíbeny především mezi mladými, což platí i v případě Facebooku. Z hlediska počtu profilů převažují ženy a v porovnání s internetovou populací je na něm také výrazně více studentů a lidí v domácnosti. Současným rozšířením využívání Facebooku se také mění využívání ostatních komunikačních prostředků. Na některé způsoby komunikace mělo rozšíření sítí minimální vliv, především užívání telefonů nebylo nikterak zasaženo. Naopak výrazný pokles zaznamenal instant messaging. Pětina uživatelů Facebooku využívá ICQ méně než před založením profilu a stejně tak omezují i využívání Skypu a chatování obecně. Ani e-mailování nebylo ušetřeno a jeho využití se založením profilu klesá, především u žen. Největší vliv pak má přístup na Facebook v oblasti sdílení archivů fotografií, které po vstupu na FB omezila čtvrtina lidí.

Snapshots je unikátní on-line systém k rychlému získávání aktuálních informací z trhu, které jsou zjišťovány na reprezentativním panelu internetové populace ČR na vzorku 630 lidí ve věku 15-69 let.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení