RRTV udělila licenci pro českou MTV

10. 9. 2009 11:09

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Společnost CET 21 provozující televizi Nova získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci pro plánované spuštění české verze hudební stanice MTV. Platnost licence je 12 let. RRTV také zaregistrovala osm programů nově zařazených do nabídky satelitní platformy CS Link společnosti Media Vision, informovala předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová.
Stanice MTV by měla v Česku a na Slovensku vysílat od 29. listopadu, a to prostřednictvím satelitu, kabelu a internetu na stránkách www.mtv.cz. Bude tak konkurovat například české hudební stanici Óčko, která od počátku srpna vysílá pouze na kabelu a satelitu. Vedení Óčka však v MTV přímou konkurenci nespatřuje.
Podle mluvčí televize Nova Michaely Fričové nabídne česká MTV kromě hudby tuzemských i zahraničních zpěváků a kapel také zábavné programy, reality show nebo seriály, jako například adrenalinový pořad Nitro Circus nebo Cribs, pořad nahlížející do života celebrit.
MTV v Česku doplní předchozí tři kanály televize Nova, po kanálech Nova Sport a Nova Cinema se stane třetí tematickou stanicí pod její hlavičkou. Česká verze bude 69. kanálem sítě MTV, kterou ve 162 zemích sleduje zhruba 592 milionů domácností.
Práva na provozování tuzemské verze MTV získal majitel Novy, společnost Central European Media Enterprises (CME), v roce 2008. MTV v České republice spadá pod MTV Networks International (MTVNI) Emerging Markets Group, která ve střední a východní Evropě, Rusku, Africe, na Blízkém východě a v Indii řídí 30 televizních stanic, 32 webových stránek, jeden videoportál a čtyři mobilní televizní platformy. MTVNI patří americkému mediálnímu gigantu Viacom.
V satelitní platformě CS Link zaregistrovala RRTV programy Sport1, Sport2, Disney Channel (Jetix), National Geographic Channel, National Geographic Wild, HBO2, Cinemax a AXN Crime. HBO2 i Cinemax už v tuzemsku na satelitu poskytují v prémiových nabídkách konkurenční UPC Direct a Digi TV. Ostatní jsou v Česku novinkou.
CS Link spustil minulé úterý testovací režim svých osmi nových programů, zákazníci si mohou během něj tyto programy pustit zdarma. V průběhu září pak firma představí novou nabídku placené televize, která už bude o tyto programy rozšířena. Diváci nyní nové programy naladí jako všechny ostatní programy CS Linku na satelitu Astra.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.