Rada ČTK vyjádří své stanovisko ke Hrehovi 17. září

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

SDG

Rada ČTK, která ve čtvrtek jednala o minulosti nového generálního ředitele ČTK Radima Hrehy, odložila své usnesení o týden, informovala předsedkyně rady Pavla Valčáková. Vůči Hrehovi protestují odbory, vadí jim mimo jiné jeho působení ve Slovenské televizi.
Radní podle Valčákové diskutovali o informacích, na které v otevřeném dopisu upozornil odborový svaz OS Media. „Je vidět, že někteří členové rady přemýšlejí o informacích, které od odborářů zazněly. Víc k tomu nemohu zatím říct,“ uvedla. Popřela, že by radní hlasovali o revokaci volby generálního ředitele.
Podnětem k jednání rady byl otevřený dopis OS Media, který odboráři zaslali radě minulý pátek. Poukazovali v něm především Hrehovo předchozí údajně neúspěšné působení v České televizi a ve Slovenské televizi, a také údajné politické konexe a lobbystické zájmy.
„Pan Hreha dříve působil v českých médiích, která odebírají zpravodajství od agentury RTA. Právě spojení Hrehy s RTA by se dalo označit za lobbystický zájem, jelikož se pokusil prosadit tuto agenturu jako hlavní zdroj informací při svém působení v čele Slovenské televize. Je tedy možné, že se pokusí například směřovat ČTK ke sloučení s RTA,“ řekl dnes předseda OS Media Jiří Hubička. Vyjádření Hrehy ČTK shání.
Hreha už ale dříve uvedl, že vnímá situaci jako nástroj sloužící pouze k vlastnímu zviditelnění OS Media. „Nerozumím tomu, proč se odbory neobrátily přímo na vedení ČT, které by jim potvrdilo, že jsem nebyl odvolán, ale odešel jsem sám kvůli vnitřnímu napětí v televizi, proč se pro informace neobrátily na odbory Slovenské televize. Myslím, že jejich (OS Media) argumenty jsou nekonkrétní a dezinformující,“ řekl. Právě Základní organizace odborového svazu masmédií Slovenské televize se postavila na jeho stranu.
Hreha má od října nahradit v čele ČTK odstoupivšího Milana Stibrala.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.