Internetový obchod přístupný z mobilu

21. 11. 2008 10:11

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Společnost Vltava.cz otevřela internetový obchod, na kterém lze nakupovat prostřednictvím mobilního telefonu. První tuzemský obchod plnohodnotně optimalizovaný pro mobilní telefony nabízí přes 30 000 položek, které si může zákazník v mobilu prohlédnout a hned koupit. V zahraničí je v současnosti z mobilního telefonu dostupných asi 15 procent internetových obchodů a jejich podíl stále roste. Podle generálního ředitele Vltava Stores Petra Koždoně by mohla v brzké době mobilní obchod Vltavy využívat až desetina jejích zákazníků.
K nákupu je třeba použít mobilní telefon s možností internetového připojení. Způsob nakupování je obdobný jako u klasického internetového obchodu. Zákazník si může zboží objednat na dobírku nebo využít platební systém PaySec. Ten je rovněž přístupný z mobilních telefonů, takže zákazník mobilem vyřídí nejen nákup, ale i platbu.
Aplikaci pro nákupy přes mobil vyvíjela společnost HungryMobile v rámci projektu VRUCE.cz. „Jsme pyšní, že v Česku můžeme nabídnout první mobilní eshop a ukázat tak i společně s novými platebními možnostmi, že mobil je více než jen nástroj pro volání a SMS, ale že je lze plnohodnotně využívat ke každodennímu životu,“ uvedl vedoucí projektu Jan Řežáb. Počet aktivních SIM karet v Česku překročil 13 milionů.
Vltava Stores patří mezi nejstarší provozovatele internetových obchodů v ČR a na Slovensku. První obchod založila v roce 1996. Firma má přes 650 000 registrovaných zákazníků.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení