Google rozšíří Gmail o video s audiem

13. 11. 2008 09:11

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Americký Google rozšiřuje svou elektronickou poštu Gmail o nové nástroje, které z e-mailu vytvoří audio a video kanál. Uživatelé, kteří se budou chtít při komunikaci vidět a slyšet, potřebují k aktivaci bezplatný software a internetovou kameru Webcam. Ty jsou čím dál běžnější, protože výrobci již montují zařízení pro video do laptopů, napsala agentura AP.
Po instalaci patřičného softwaru se uživatelé elektronické pošty Gmail budou moci vidět a slyšet, aniž by museli e-mailovou aplikaci opustit. Video ale bude fungovat jen tehdy, když si všichni účastníci rozhovoru zřídí v Gmailu své účty.
Google představil novou službu v úterý. Je kompatibilní s operačními systémy Windows od Microsoftu i s těmi od Apple pro počítače Macintosh. Google, provozovatel nejvíce využívaného internetového vyhledávače na světě, rozšiřuje funkce Gmailu kvůli konkurenci bezplatného e-mailu od rivalů Yahoo a Microsoft.
Google od zavedení Gmailu ze začátku minulého roku udělal velký pokrok. Podle odhadu průzkumové agentury comScore měl v září téměř 133 milionů uživatelů. Meziročně jejich počet zvýšil o třetinu, ale zůstává na třetím místě. Microsoft měl uživatelů podle comScore 283 milionů a Yahoo 274 milionů, napsala AP.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.