BSkyB vytáhla proti Virgin Media

5. 3. 2007 00:03

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.


Ve Velké Británii probíhá boj o televizního diváka mezi lídrem na trhu satelitní televize, společností BSkyB, a klíčovým kabelovým operátorem Virgin Media, jež zastřešuje někdejší ntl:telewest. BSkyB, jejímž hlavním akcionářem je Rupert Murdoch a jeho rodina, provozuje kromě satelitní distribuce také několik placených kanálů, kromě jiných např. Sky One, Sky News, Sky Sports News a Sky Travel. Právě ty se staly důvodem pro vzájemnou marketingovou agresivitu. Virgin Media totiž neprodloužila BSkyB smlouvu, na základě které by dále zařazovala tyto programy do své základní nabídky. BSkyB na to reagovala vytvořením speciální nabídky Záchranný balíček, která jde pod cenu Virgin Media. Launch nabídky provází kampaň, ve které jsou diváci vyzýváni, aby se nevzdali programů BSkyB a buď je požadovali od Virgin Media, nebo si za 15 liber předplatili novou službu Záchranný balíček. Jeden z vizuálů např. varuje Don’t Lose Lost – Nepromeškejte ztracené. Jiná reklama vyzývá „Vraťte nám Jacka“, čímž se míní hlavní postava seriálu 24 Jack Bauer. Právě tyto programy vysílají kanály BSkyB.


07obr_lost.jpg



 

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.