V ČT podepsali kolektivní smlouvu

5. 1. 2007 09:01

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Vedení a odbory České televize podepsaly kolektivní smlouvu pro letošní a příští rok. Mimo jiné z ní vyplývá, že předpokládaný minimální nárůst průměrné mzdy v ČT bude v letošním roce pět procent. Informoval mluvčí ČT Martin Krafl s tím, že průměrná mzda v ČT v loňském roce byla 28.550 Kč.
Podle údajů za letošní 3. čtvrtletí vzrostla průměrná mzda v ČR na 19.968 korun. Za celý letošní rok překročí podle některých analytiků 20 000 korun a v příštím roce by se mohla dostat nad 21 000 korun. Dvě třetiny zaměstnanců však na ni nedosáhnou.
Mzdy v ČT tak vzrostou zhruba stejnou měrou o pět procent jako například zaměstnancům v zemědělství či pracovníkům těžební společnosti OKD, kde průměrná mzda byla 24 584 Kč. Například u Českých drah by měl letos nárůst podle kolektivní smlouvy dosáhnout 5,6 procenta, zatímco třeba v plzeňské Škodě Holdingu zaměstnávající téměř 2800 lidí jen o 3,5 až čtyři procenta.
Podle Krafla byla kolektivní smlouva podepsána po krátkém, jen dvouměsíčním jednání vedení a odborů, a to i přes nový zákoník práce, který vstoupil v platnost na Nový rok. Zda a do jaké míry se nový zákoník práce dotkne provozu ČT, to podle Krafla ukáže čas.
Všem zaměstnavatelům, nejen ČT, dělá starost, jak omezit přesčasovou práci a nenavyšovat finanční prostředky za její proplácení, uvedl mluvčí. „Vedení ČT se bude snažit přesčasovou práci minimalizovat vhodnou organizací práce při výrobě pořadů a využívat možnosti – pokud to bude možné – čerpání náhradního volna za případnou přesčasovou práci,“ poznamenal Krafl.
Dodal, že lze předpokládat, že bez přesčasové práce se bohužel některé provozy ČT neobejdou. „Z důvodů přímo souvisejících s přijetím nového zákoníku nedojde v ČT k navýšení počtu zaměstnanců,“ podotkl mluvčí.
ČT sice přijme menší počet nových pracovníků na smlouvu, ale to podle Krafla bude souviset se zvýšením výroby pořadů, se zřízením nových zahraničních zpravodajů v Košicích a čínském Pekingu nebo se vznikem redakce nového časopisu ČT+.
Hlavním zdrojem příjmů České televize jsou koncesionářské poplatky, které od ledna činí 120 korun měsíčně; do té doby to bylo o 20 korun méně. ČT očekává, že v loňském roce stejně jako o rok dříve skončí její hospodaření s vyrovnaným výsledkem.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.