Seznam loni zvýšil zisk na téměř půl miliardy korun

16. 1. 2007 08:01

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Největší tuzemský internetový portál Seznam loni podle předběžných odhadů zvýšil zisk před zdaněním na 480 z 267 milionů korun. Tržby vzrostly o více než třetinu zhruba na miliardu korun. Uvedl to na svých stránkách majitel Seznamu Ivo Lukačovič. Konkurence zatím výsledky nezveřejnila.
Desetinu zisku, tedy 48 milionů korun, firma podle Lukačoviče rozdělí mezi programátory, techniky a další zaměstnance.
Denní návštěvnost hlavní stránky Seznamu se na konci minulého roku podle listopadových čísel meziročně zvýšila o polovinu na 2,1 milionu uživatelů. Konkurenční Centrum mělo 451 000 uživatelů a Atlas denně navštíví 187 000 lidí. Používání bezplatného emailu Seznamu se zvýšilo o 74 procent na 1,1 milionu uživatelů. Tržní podíl vyhledávání Seznamu se podle statistiky Toplist zvýšil na 64 z 50 procent.
Firma se chce letos podle Lukačoviče zbavit dlouhodobě ztrátových či nekvalitních služeb, které si nezískaly oblibu uživatelů. Jaké to jsou, však neuvedl. Seznam bude pokračovat i v tvorbě záložního řešení pro emailové služby, které se loni potýkaly s několika výpadky.
Seznam založil Lukačovič v roce 1996 a stále je většinovým vlastníkem firmy, která v současnosti zaměstnává 230 lidí.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.