Stále nenaplněné pražské ambice

11. 12. 2006 00:12

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.


p03obr_Hromadkova_Tereza.jpgV uplynulém roce zaznamenalo řadu celkem významných událostí především pražské výstavnictví. V květnu společnost ABF, majoritní vlastník PVA Letňany, oznámila, že se jejím strategickým partnerem stala společnost SPGroup. Myšlenka na vybudování kamenného areálu, který by splňoval podmínky pro konání mezinárodních výstav a jehož první etapa měla být dokončena v roce 2008, se tak stala o něco reálnější. Plány se ovšem zkomplikovaly už uprostřed léta, kdy pražští zastupitelé nedali výstavbě výstaviště zatím zelenou. V souvislosti s nejbližším možným termínem dokončení první etapy se proto začalo hovořit až o roku 2009. Kromě plánů budoucích jsou však provozovatelé letňanského veletržního areálu zaměstnáni událostmi aktuálními. Neshody mezi ABF a společností Terinvest se řeší soudní cestou.
Své ambice stát se pražským veletržním centrem neskrývá ani Holešovické výstaviště, které zhruba za rok počítá s dokončením výstavby nové haly o rozloze 16 tisíc metrů čtverečních.
Největší podíl na českém výstavnickém trhu si nicméně drží Veletrhy Br-no, a že by tomu mohlo být někdy jinak, o tom si Praha zatím může nechat jen zdát.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.