ČT prodlužuje zprávy a posune čas Večerníčka

29. 12. 2006 10:12

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Česká televize od Nového roku prodlužuje délku hlavní zpravodajské relace o 15 minut na rovnou hodinu a její začátek posová na 19:00. Po sedmi letech si tak dětští diváci i jejich rodiče musí přivyknout novému vysílacímu času Večerníčka, jehož začátek se mění o čtvrthodinu dopředu na 18:45. Stává se tak již po několikáté v dvaačtyřicetileté historii Večerníčka.
ČT k delším zprávám podle svého vedení přistoupila z několika důvodů, mimo jiné i proto, že díky spuštění zpravodajského kanálu ČT24 vzniká množství příspěvků z ekonomiky či právě z regionů, které se do Událostí nedostaly. Do hlavní zpravodajské relace mimo jiné přibude nový formát nazvaný Události v regionech. Pevný vysílací čas dostanou relace o počasí (19:40) a Branky, body, vteřiny (19:45).
Změna vysílacího času Večerníčka vzbudila v médiích velký ohlas a slovo na téma, jak může posun děti ovlivnit, dostávali i dětští psychologové. „Posunutí Večerníčku o čtvrt hodiny nemusí děti nijak zásadně ovlivnit. Snad některé citlivější na to mohou reagovat více, ale nijak zásadně by to na ně zapůsobit nemělo,“ citovala MF Dnes dětskou psycholožku Lenku Čadovou.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.