Povinné ručení: Callin mění strategii

30. 10. 2006 00:10

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Koncept Nature Positive – od myšlenky k akci

Den Země je ve společnosti Mattoni 1873 každý den, sahá od cirkularity a snižování uhlíkové stopy až k obraně biodiverzity.

Reklama
SDG

TITULEK50: Callin mění strategii
Pojišťovna Callin, jejíž vstup na trh ohlašovala loni v září rozsáhlá kampaň, avizovala nyní změnu své obchodní strategie. Dosud tato pojišťovna, jejímž hlavním benefitem je sjednávání smluv přes internet nebo telefon, nabízela pouze povinné ručení České pojišťovny, speciálně připravené právě pro přímé kanály prodeje. Od října letošního roku však bude Callin poskytovat celkem deset produktů povinného ručení od devíti pojišťoven, které je v současné době nabízejí: Allianz, Česká podnikatelská pojišťovna, Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, Generali, Kooperativa, Triglav, Uniqa, Wüstenrot a samozřejmě Callin.

MEZITITULEK: Vyberte a sjednejte
Prostřednictvím internetu zavádí Callin také možnost srovnávání těchto produktů mezi sebou. Jedná se o tzv. model agregátor. Těch na českém trhu funguje už několik. Mimo dva z deseti produktů, které od minulého úterý portál Callin nabízí, mají klienti možnost si vybrané povinné ručení rovnou sjednat přes internet nebo po telefonu.

MEZITITULEK: Kampaň přes internet a rádio
Rozšíření služeb je strategicky naplánováno na konec roku, protože právě v tomto období uvažuje o změně pojišťovny nejvíce řidičů. „Nové portfolio produktů propaguje rozhlasová a internetová kampaň, která potrvá zhruba do konce roku. Bannery a odkazy se budou objevovat na stránkách Tiscali, Auto.cz a Sauto.cz portálu Seznam,“ uvedl Martin Picek, marketingový manažer Callinu.

MEZITITULEK: Nejistota
Podle slov ředitele společnosti Filipa Kahouna by chtěl Callin v následujících etapách stejným způsobem poskytovat i další pojistné produkty. Na seznamu je havarijní a úrazové pojištění, pojištění domácnosti, staveb, odpovědnosti a také cestovní pojištění, které si lze přes Callin objednat už nyní, ale pouze od dvou pojišťoven. Je však otázka, nakolik se Callinu porovnávání ostatních pojistných produktů bude dařit. Povinné ručení a cestovní pojištění jsou totiž jedny z nejjednodušších pojistných produktů. Při komparaci ostatních druhů pojištění je ale třeba zohledňovat desítky parametrů.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Trend udržitelnosti je patrný i na eventech. Šafy production radí značkám, jak k němu přistupovat a společně s nimi přichází s inovativními aktivitami.