Ataxo spustila první reklamní kampaň přes blogy

25. 10. 2006 14:10

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Marketingová agentura Ataxo zahájila v tuzemsku první reklamní kampaň prostřednictvím významných internetových deníčků, tzv. blogů. Do kampaně je zapojeno více než 20 předních českých blogů, které se zabývají informačními technologiemi, s návštěvností v řádu tisíců lidí denně, uvedli zástupci Ataxo.
Principem kampaně je možnost blogerů vybrat si k testování a následné recenzi některý z produktů společnosti IT levne.cz. Podle Michala Bláhy, který je autorem významného blogu vyvojar.cz, je to příležitost jak se dostat více do povědomí běžných uživatelů internetu a zároveň vyzkoušet a otestovat novinky na počítačovém trhu.
„Síť blogerů tím získává vážnost srovnatelnou s tištěnými tituly. Navíc nejsme vázáni žádnou smlouvou, nikdo nás k ničemu netlačí. Nejsme honorováni, a tak zůstává zachován princip nezávislosti,“ uvedl.
„Jedná se o zcela výjimečný marketingový model. Blogeři jsou vnímáni jako nezávislá skupina lidí a většina společností se bojí negativních ohlasů. My však právě tuto nezávislost vnímáme jako přednost a výhodu,“ uvedl ředitel Ataxo Pavel Doležal. Podle něj se jedná se o první komerční využití tohoto typu marketingu nejen v Česku, ale i v regionu střední Evropy.
Projekt kampaně blogerů není úplnou novinkou. Letos na jaře jej například celosvětově úspěšně použila automobilová společnost Toyota. Podle Doležala se budou podobné netradiční marketingové metody objevovat stále častěji. „Velké společnosti se snaží reagovat na změny chování zákazníků. Internet jako dynamické a interaktivní prostředí je právě pro podobně zaměřené kampaně ideálním médiem,“ uvedl.
Blogy si v tuzemsku píše několik desítek tisíc lidí, většina z nich však není pravidelně aktualizovaná. První blogy se v Česku objevily v roce 2003. Mezi nejznámější patří například pooh.cz, marigold.cz nebo vyvojar.cz.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení