Silných značek moc neexistuje

11. 9. 2006 00:09

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Ve všech oblastech, které představují takzvanou viditelnou spotřebu, budou mít luxusní značky do budoucna velký význam, říká Franz-Rudolf Esch, profesor marketingu na univerzitě v Giessenu.

HB: Pane Eschi, jaké výhody získá výrobce luxusní módy, když začne vyrábět i oblečení pro děti?
Výhodou je především přenos image kmenové značky na značku novou. Zvláštností u dětské módy je přitom to, že ti, kteří ji kupují, většinou odpovídají cílové skupině.

HB: Jaké potřeby zákazníků tato móda pokrývá?
Přáním cílové skupiny je, aby to, co nosí oni sami, nosily i jejich děti. Nebo jsou to lidé, kteří si sice drahé oblečení sami nemohou dopřát, chtějí ale dát tuto možnost svým dětem. S takovou značkou se snaží odlišit od ostatních. Má podtrhnout vlastní osobnost, respektive osobnost, kterou zákazníci chtějí mít.

HB: Jaká rizika skýtá rozšíření nabídky pro firmy?
Největším rizikem je, že cílová skupina nebude mít pro luxusní značku to správné pochopení. Když například zákazníci s původní značkou spojují extrémní mužnost, pak bude zřejmě velmi těžké něco takového přenést na módu pro děti. Nakonec to pozici značky rozmělní. To stejné platí o značce, která je k mání v obchodním domě. Něco takového by nemuselo odpovídat jejímu image a mohlo by to odstartovat i postupný konec.

HB: Jakého růstu je možné v oblasti módy pro děti dosáhnout?
Potenciál je veliký. V tomto segmentu totiž neexistuje mnoho silných značek. Výrobci luxusní módy zde navíc zjišťují, že jistí zákazníci jsou ochotni zaplatit více. Ve všech oblastech, které představují takzvanou viditelnou spotřebu, budou mít luxusní značky do budoucna velký význam.

Hospodářské noviny, 11.9. 2006, autor: Catrin Blaleková, Handelsblatt

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.