Rakouské rádio rozšiřuje spolupráci s českokrumlovskými kolegy

7. 9. 2006 12:09

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

TV Nova je průkopníkem nových trendů

TV Nova mění přístup k audiovizuální produkci. Zelené natáčení se stává standardem přinášejícím ekologické inovace.

Reklama
SDG

Rakouské Freies Radio Freistadt rozšíří spolupráci s českokrumlovským studentským rádiem ICM, které vysílá na internetu. Společný projekt nazvaný VICE VERSA nabízí dvojjazyčné vysílání, v němž mají prostor lidé z obou stran hranice. Cílem programové výměny je informovat o dění doma i v blízkém sousedství, o přeshraniční spolupráci a dát prostor zajímavým osobnostem.
„Projekt začal v březnu, období do prázdnin bylo zkušebním a nyní začínáme naplno,“ řekl koordinátor redakce Marek Borsanyi, který se podílí na česko-rakouském magazínu VICE VERSA. Freies Radio Freistadt ho vysílá dvakrát týdně vpodvečer a podle moderátorky Simone Boriaové je to jediný rakouský rozhlasový magazín, který pravidelně informuje o dění v pohraničí.
Prostor v něm má mimo jiné literární pořad studentů Janáčkovy akademie múzických umění v Brně, Borsanyi nyní plánuje například kontakty s Českokrumlovským rozvojovým fondem či s gymnáziem v Krumlově. „V rádiu se studenti potkají s mluvenou podobou jazyka, kterou učebnice nenabízejí,“ podotkl.
Freistadtská stanice zasahuje území Horních Rakous v oblasti měst Freistadt a Linec. Čeští posluchači ji mohou slyšet prostřednictvím rádia ICM, které provozuje Centrum pro pomoc dětem a mládeži v Českém Krumlově. Přes rok už vysílá na internetu na adrese www.radioicm.cz, redakční tým tvoří studenti. Od března jeho vysílání přináší i Freies Radio Freistadt, přebírá například hudební pořady, jako jsou vizitky začínajících kapel.
Dalším krokem k rozšíření této česko-rakouské spolupráce je dílna, které se tento víkend v Českém Krumlově zúčastní asi 20 zájemců o rozhlasovou práci z obou stran hranice. „Smyslem je připravit nové redaktory, na programu je například tvorba jinglů a multimediálních vizitek Českého Krumlova,“ řekl David Borovka z rádia ICM. Součástí je i veřejná panelová diskuse na téma rozhlasové vysílání, která začne v pátek v 18:15 v českokrumlovském klubu Bouda.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Známe Agenturu roku! Aplaus patří McCann Prague!

Známe Agenturu roku! Aplaus patří McCann Prague!

Vítězné konfety se po roce opět snášejí na hlavy zástupců McCann Prague. Ti podruhé za sebou ovládli hlavní kategorii soutěže Agentura roku a celkem si ze slavnostního večera odnášejí šest trofejí. Nezávislou agenturou je Boomerang Communication, Nejlepším marketérem Kateřina Harris z řetězce Albert.

Bonami mění v nové kampani kartonový svět za osobité bydlení

Bonami mění v nové kampani kartonový svět za osobité bydlení

Novou kampaň s historicky největší videoprodukcí spouští Bonami. Jejím hlavním motivem je kontrast mezi nudným „kartonovým“ světem a „osobitým bydlením“, které může být s Bonami dostupné a jednoduché. Kampaň vznikla ve spolupráci s YYY agency a reklamní a filmovou produkcí Nice!.