Na Invex přijede méně firem než loni

13. 9. 2006 08:09

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Na letošním ročníku Mezinárodních veletrhů informačních technologií a spotřební elektroniky Invex a Digitex na brněnském výstavišti se představí firmy z 21 zemí světa, což je o dvě více než loni. Největší expanzi pořadatelé očekávají od firem z Číny, kterých přijede nejméně šestkrát více než minule. Informoval o tom mluvčí veletrhů Vítězslav Dohnal. Celkově ale bude počet zahraničních firem menší, místo loňských 136 očekávají pořadatelé účast kolem 100 společností.
„Poprvé se v Brně představí Indie. Její dvanáctičlenná obchodní delegace zde bude hledat nové partnery pro budoucí spolupráci,“ řekl Dohnal. Nejvíce nových firem přijede do Brna z kontinentální Číny. Zatímco loni tu měla dva zástupce, k dnešnímu dni se jich přihlásilo již 13. Naopak až o třetinu méně zástupců bude mít na letošním ročníku Invexu a Digitexu „ostrovní Čína“, neboli Tchaj-wan.
Méně expozic budou mít na Invexu také firmy ze sousedního Slovenska. Oproti loňsku, kdy jich bylo 49, se letos přihlásilo zatím jen 31. „Pokles si lze vysvětlit tím, že mnoho značek otevřelo svá zastoupení v České republice, a na veletrhu tak pochopitelně figurují jako domácí pobočka,“ vysvětlil Dohnal. Počet firem z evropských zemí se oproti loňskému roku nijak výrazně nezmění. Jejich zájem stoupl výrazněji po vstupu Česka do Evropské unie a od té doby je každoročně vyrovnaný.
Podle vedoucího manažera veletrhů Petra Ondráška chápe řada asijských firem účast na Invexu a Digitexu jako bránu do celého středoevropského regionu. „Kromě již tradičních vystavovatelů z Tchaj-wanu očekáváme letos nárůst firem z Číny, Korejské republiky nebo Singapuru, na druhé straně sílí také zájem vystavovatelů z nejvyspělejších zemí, jako jsou Spojené státy a Kanada,“ sdělil.
Mezinárodní veletrh Invex, letos pořádaný v termínu 9. až 13. října, je čtvrtý největší veletrh informačních a komunikačních technologií na světě. Loni navštívilo veletrhy Invex a Digitex 103 000 lidí z 38 zemí.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.