Zemi živitelku navštívilo přes 95 000 lidí

30. 8. 2006 09:08

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Lucie Mifková mění Proficio za Pickerly, kde bude řídit média

Marketingová agentura Pickerly posiluje tým o Lucii Mifkovou, která bude mít na starosti média a výzkum. Před tím působila šest a půl roku ve skupině Proficio.

Reklama
SDG

Přes 95 000 lidí navštívilo letošní 33. ročník mezinárodního agroveletrhu Země živitelka, jehož brány se uzavřely vřera odpoledne. Cestu na českobudějovické výstaviště si tak našlo méně lidí než loni, kdy výstava přilákala 103 450 návštěvníků. Letos poprvé ale Země živitelka trvala jen šest dní namísto tradičních sedmi, řekla vedoucí marketingu a propagace výstaviště Lenka Chrástová. Nejvíce návštěvníků prošlo turnikety v sobotu, kdy jich organizátoři napočítali 23 500.
Agrosalon přilákal většinu dovozců a výrobců zemědělské techniky, i přestože mu po dvou letech konkuroval brněnský veletrh TechAgro. Poprvé po 33 letech se zahájení výstavy nezúčastnil kvůli povolebnímu vyjednávání český premiér. Podruhé za posledních 17 let na ni zavítal prezident.
„S průběhem výstavy jsme spokojeni. Pochvalovali si ji i vystavovatelé a návštěvníci, velký zájem byl o novou expozici věnovanou družstevnictví,“ uvedla vedoucí marketingu.
Výstava jako každoročně nabídla novinky z rostlinné a živočišné výroby, zemědělské techniky, zahradnictví, lesního a vodního hospodářství a dalších oblastí. Nově představila oblast družstevnictví. Vystavovatelé opět soutěžili o značku Klasa, která je určena mimořádně kvalitním domácím potravinám a zemědělským produktům. Nejlepší zemědělské novinky získaly tradiční ocenění Zlatý klas.
Letošní ročník přilákal více zahraničních firem. Zatímco loni se veletrhu zúčastnily dvě desítky zahraničních vystavovatelů, letos jich bylo 31, například z Belgie, Japonska, Itálie, Německa, Švédska, Polska či USA. Větší zájem podle organizátorů vyvolala zejména expozice o výrobním družstevnictví. Na přehlídce se prezentovalo celkem 610 vystavovatelů z Česka a ze zahraničí.
Země živitelka se poprvé v Českých Budějovicích konala v roce 1973. Příští, v pořadí již 34. ročník výstavy, se uskuteční od 24. do 30. srpna 2006.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení