Prima žádá radu o licenci navíc pro digitální vysílání

30. 8. 2006 09:08

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Lucie Mifková mění Proficio za Pickerly, kde bude řídit média

Marketingová agentura Pickerly posiluje tým o Lucii Mifkovou, která bude mít na starosti média a výzkum. Před tím působila šest a půl roku ve skupině Proficio.

Reklama
SDG

Televize Prima požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o bonusovou licenci pro jeden kanál navíc určený pro nastupující digitální vysílání. Informaci potvrdil předseda rady Václav Žák. Naopak televize Nova o licenci navíc nepožádala. Včerejšek byl posledním, do kdy se mohly Nova a Prima o licenci ucházet. Na licenci mají Nova a Prima nárok podle letos přijaté novely vysílacího zákona; podle zákona o ni musely požádat do 90 dnů od účinnosti novely. Licence navíc k jejich současnému programu je míněna jako kompenzace s jejich náklady při digitálním vysílání a také za to, že se vzdají svých současných analogových kmitočtů, pro něž mají licenci do roku 2017, respektive 2018.
Prima o licenci požádala i přesto, že dosud nebyl schválen Technický plán přechodu ze současného analogového na digitální vysílání, který zpracovává Český telekomunikační úřad.*

Redakce MAM

Další zajímavé čtení