Prima bude vysílat seriály čtyři večery týdně

15. 8. 2006 08:08

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Puma s Fotbalovou asociací České republiky představily nové dresy

Puma ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky slavnostně představila dresy národního týmu pro nadcházející 2 období, ve kterých si mimo jiné reprezentanti zahrají letošní Euro.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Prima na podzim nabídne reality show Trosečník i vlastní seriály Rodinná pouta a Letiště, kterým vyhradí čtyři večery týdně. Odvysílá také další původní pořady i akvizice ze zahraničí včetně premiér velkofilmů Pán prstenů: Návrat krále nebo Troja. O schématu informovala mluvčí Primy Jana Malíková. Prima mění i zpravodajství; z vysílacího schématu vyplývá, že Zpravodajský deník se sportovní relací bude mít v září 20 minut, tedy o pět minut více než dosud.
„Přinášet novinky z oblasti vlastní tvorby se snažíme už delší dobu. Pravdou však je, že na podzim to bude poprvé v tak masivním měřítku a v tak silné kombinaci s novou akvizicí,“ uvedl programový ředitel Primy Miloš Zahradník.
Podle jeho slov se Prima už delší dobu snaží přeorientovat zejména v oblasti zábavy na licencované formáty, tedy převzaté ze zahraničí. „Nespornou výhodou těchto formátů je, že jsou ověřené a mají vychytané všechny porodní bolesti,“ dodal. Prima chce podle něj dále posilovat i vlastní seriálovou produkci.
Za jeden z hlavních pořadů letošního podzimu Prima považuje reality show Trosečník, která se ve světě vysílala pod anglickým názvem Survivor; pořad odstartuje v sobotu 9. září. Pořad se natáčel v létě na Perlových ostrovech v Tichém oceánu, moderátorem soutěže je Marek Vašut.
K Rodinným poutům, která Prima vysílá od března 2004, přibude další původní počin Primy s názvem Letiště. Rodinným poutům budou vyhrazeny večery v úterý a ve čtvrtek, Letišti pak v pondělí a ve středu, a to vždy od 19:55. Hlavní role v Letišti ztvární David Matásek, Anna Šišková a Maroš Kramár, objevovat se v něm budou i Zuzana Bydžovská, Bob Klepl a další.
Další seriály převezme Prima ze zahraničí, například Zoufalé manželky (v originále Desperate Housewifes), sáhne i po předlistopadovém seriálu a v neděli dopoledne bude vysílat Plechovou kavalerii.
„Na září chystáme českou TV premiéru filmu Božský Bruce s Morganem Freemanem, Jennifer Anistonovou a Jimem Carreym,“ uvedla Prima. K dalším snímkům patří třeba Dannyho parťáci, na následující měsíce připravuje Prima premiéry Pána Prstenů: Návrat krále a snímků Troja a Poslední samuraj.
Od října se pak změní zpravodajství. Zpravodajský deník bude mít mimo jiné nové moderátory včetně dosavadní moderátorky České televize Světlany Zárubové; změní se i grafika pořadu.
Každý všední den od 17:55 zavádí Prima původní soutěžní pořad s názvem 5+5 s Petrem Novotným; premiéru bude mít ode dneška za 14 dní. Nabídne i českou verzi zahraničního pořadu Jste to, co jíte, ve kterém budou diváci sledovat zápolení lidí s jejich nadváhou. Vrací se Chůva v akci a pokračují i zábavné pořady Inkognito a Vylomeniny.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.