Polští poslanci chtějí trestat novináře znevažující jejich práci

2. 8. 2006 08:08

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Polští poslanci spřádají plán, jak zlepšit svůj obraz v médiích. Novináři, kteří místo o tvrdé parlamentní práci budou informovat o prázdném sále a politicích spících během projednávání zákonů, mohou přijít o akreditaci, a tedy i možnost volného vstupu do Sejmu.
„Podle politiků média nespravedlivě prezentují jejich práci. Na tom se shodují zástupci všech politických stran. Poslanci proto chtějí novináře trestat,“ napsal polský list Dziennik.
O akreditaci by podle něj neměli přijít pouze jednotliví novináři, ale dokonce i celé redakce, které podle zákonodárců nebudou prezentovat „pravdivý“ obraz parlamentní práce.
Při nedávném jednání sejmové komise prý poslanci měli mnoho nápadů, jak vylepšit obraz parlamentu v médiích. Navrhovali například, aby televizní kamery byly namířeny pouze na řečnický pult a nemohly ukazovat, co se děje v sále. „Pak bychom neviděli poslance, kterak spí, čtou si noviny nebo se baví s kolegou,“ dodává Dziennik.
„Jsou to jen pracovní návrhy,“ vysvětluje šéf komise Marek Suski. „Chceme, aby se zákonodárci mohli účinně bránit proti novinářům, kteří píšou lži. Já jsem se například z tisku dozvěděl, že můj bratr je členem mafie, která má na svědomí dvě vraždy. Ale já vůbec nemám bratra,“ dodává Suski.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.