Podzim na ČT: Taneční reality show, nové seriály a úterní zábava

4. 8. 2006 08:08

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Taneční reality show Star Dance, v níž budou o přízeň diváků i poroty usilovat celebrity a profesionální tanečníci, dva nové původní seriály Poslední sezona a Horákovi a nově zařazené zábavné pořady i na úterní večery. To je část hlavních novinek podzimního schématu České televize. Chybět nebudou ani publicistické a dokumentární pořady, například pro mnohé kontroverzní dokument Michaela Moora Fahrenheit 9/11, který ČT odvysílá v den pátého výročí útoků na New York a Washington 11. září.
Podle vrchního ředitele a šéfa programu ČT Františka Lamberta vstoupila ČT do letošního roku s nárůstem prostředků na tvorbu zhruba o 80 procent. „Schéma se bude měnit častěji. Do budoucna nebude platit to, co tady dlouho platívalo, že když má někdo pořad v ČT, tak to má předplaceno, že tady bude 10, 15, 20 let,“ řekl Lambert.
Star Dance převzala ČT od britské BBC. Moderovat jej budou Marek Eben a Tereza Kostková, na parketu se budou prohánět mimo jiné i moderátorka Jolana Voldánová, atlet Tomáš Dvořák, zpěvačka Helena Zeťová či zpěvák skupiny Kabát Roman Vojtek. Star Dance bude televize vysílat o sobotách.
Na podzim se v pondělním programu ČT objeví seriál z hokejového prostředí Poslední sezona, v němž si zahrál také asi vůbec nejslavnější český hokejista Jaromír Jágr. Hlavní roli ztvárnil Martin Dejdar a kromě řady herců se v seriálu objeví i skuteční profesionální hokejisté a členové Jágr Týmu.
Další seriál Horákovi je první, který si ČT nechala vyrobit na zakázku od společnosti Dramedy Productions, jež například dříve pro Novu připravila seriál Redakce. Horákovi budou vysíláni ve středu. „Výrobní kapacity ČT jsou více jak naplněné, takže budeme více spolupracovat s externími společnostmi. Vzniká i více konkurence na ČT,“ řekl Lambert.
K dalším pořadům bude na podzim patřit britský seriál Podfukáři, reprízy Panoptika Města pražského nebo film Sametoví vrazi. Na podzim bude také ČT vysílat zábavné pořady nejen v sobotu, ale i v úterý – mimo jiné Bolkoviny, Abecedu hvězd a další.
Neděle večer bude i nadále patřit televizním filmům a inscenacím, mimo jiné dalšímu dílu 3+1 s Miroslavem Donutilem, tentokrát na téma lázní, či filmu Comeback. Snímek nabídne osudy rockového zpěváka, který neunesl popularitu a končí na odvykací léčbě. Hlavní roli ztvárnil zpěvák kapely Kryštof a herec Richard Krajčo, hudbu k filmu napsal Vlasta Redl.
Také na podzim nabídne ČT další lifestylový pořad. Bude se jmenovat Přes nový práh a za pomoci kamer budou diváci moci sledovat rodinu, která se rozhodne zakoupit si nové bydlení, od prvních prohlídek až po finální rozhodnutí.
Změny se týkají i zpravodajství ČT. Podobu například změní relace o počasí a na ČT24 začne televize vysílat pořad určený menším neparlamentním českým stranám.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.