Japonské firmy budou společně vyvíjet nové internetové televizory

4. 8. 2006 09:08

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Firmy Sony a Matsushita hodlají spolu s dalšími japonskými výrobci elektroniky vyvinout jednotný standard pro nové internetové televizory. Oznámila to mluvčí společnosti Sony. Podle listu Nihon Keizai plánují firmy zahájit prodej těchto televizorů již v příštím roce.
Nové televizory mají lidem zjednodušit sledování filmových a televizních materiálů dostupných na internetu. Společného projektu se účastní rovněž firmy Sharp, Toshiba a Hitachi, píše agentura AP.
Firmy minulý měsíc založily pro vývoj jednotného standardu společný podnik s názvem TV Portal Service. Sony a Matshushita mají v tomto podniku po 35 procentech a Sharp, Toshiba a Hitachi po deseti procentech.
List Nihon Keizai uvedl, že internetové televizory by měly být pro spotřebitele z hlediska ovládání přívětivější než osobní počítače. Dodal, že nové přístroje by měly používat operační systém Linux. Firmy podle listu předpokládají, že do roku 2011 prodají deset až 20 milionů internetových televizorů.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení