Zásady zdravé výživy dodržuje jen 12 % Čechů

7. 7. 2006 08:07

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Jen každý osmý Čech podřizuje jídelníček a výběr potravin zásadám zdravé výživy. Naproti tomu pro každého třetího není zdravá strava téma, které by ho tížilo. Vyplynulo to z dubnového průzkumu společnosti AVE marketing, který se zabýval jídelními návyky Čechů a účastnilo se ho 1141 lidí od 15 do 64 let věku.
Za každé situace jí zdravě 12 procent Čechů; 35 procent podřizuje výběr potravin zdraví jen občas. Znají zásady zdravé výživy, ale nejsou důslední. Sklon ke zdravé výživě tak má necelá polovina Čechů.
Prospěšnost pro zdraví neřeší 18,6 procenta dotázaných, ale snaží se alespoň jíst menší porce. Především pochutnat si na jídle, a to bez ohledu na to, zda je zdravé, chce 34,4 procent lidí.
Při nákupu hledí na prospěšnost pro zdraví jen 7,2 procenta lidí. Kupují je, i když jim ne vždy chutnají. Polovina lidí se snaží o kompromis a chtějí potraviny zdravé a přitom chutné. Zhruba 43 procent chce, aby jim jídlo především chutnalo, zdraví neřeší.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení