Plán přechodu k digitálnímu vysílání bude na konci července

17. 7. 2006 09:07

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Puma s Fotbalovou asociací České republiky představily nové dresy

Puma ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky slavnostně představila dresy národního týmu pro nadcházející 2 období, ve kterých si mimo jiné reprezentanti zahrají letošní Euro.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Český telekomunikační úřad zveřejní Technický plán přechodu, který upraví termíny pro vypínání analogového a postupný nástup digitálního televizního zemského vysílání, v posledním červencovém týdnu. Informoval o tom šéf Rady ČTÚ Pavel Dvořák. Podle něj se skupina pracující na plánu stále nedohodla, zda analogové TV vysílání definitivně skončí v roce 2010 nebo 2011 či k jakému datu. Digitální zemské vysílání lidem přinese několikanásobek TV programů proti současným čtyřem celoplošným ČT1, ČT2, Nova a Prima. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na počátku dubna udělila prvních šest digitálních TV licencí pro plnoformátové programy Febio TV, TV Pohoda, TV Barrandov, zpravodajskou Z1, hudební Óčko a regionální RTA. Nové televize mají ze zákona rok na svůj start. V současné době ale digitální signál pokrývá pouze Prahu, Ostravu, Brno a jejich okolí. Nové stanice chtějí, aby se digitální signál rozšířil do ostatních částí republiky co nejdříve. Čím více budou mít diváků, tím více peněz mohou získat z vysílané reklamy na svůj provoz.*

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.