Letiště Praha má první samoodbavovací kiosky

4. 7. 2006 11:07

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Letiště Praha má prvních sedm samoodbavovacích kiosků. Zatím se ale čeká, až s nimi začnou dopravci pracovat. Jako první by je měli mít možnost použít cestující British Airways a Swiss Air Lines v polovině srpna, v listopadu by se k nim měli přidat KLM a ČSA, informovala ředitelka komunikace letiště Veronika Sedláčková.
Zařízení jsou umístěna v čelech odbavovacích ostrovů. Jakmile jejich využívání začnou dopravci umožňovat, budou si moci cestující se zaplacenou letenkou sami vytisknout palubní vstupenku a zavazadlové lístky na označení bagáže.
„Postup, jak se na letišti odbavit bez cizí asistence, je velmi jednoduchý,“ řekla Sedláčková. Je to krok, který navazuje na zavedení internetového odbavení. Povolení k jeho zavedení už v Praze získaly letecké společnosti Air France, KLM, British Airways, Swiss Air Lines a EasyJet. Na jejich webových stránkách by tedy cestující měli nejen zaplatit elektronickou letenku, ale i vytisknout palubní vstupenku.
Loni Ruzyně odbavila rekordních 10,8 milionu cestujících. Letos by jich mohlo být 11,5 milionu.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.