Začalo MS v hokeji, vedlo se ČT2

11. 5. 2006 09:05

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Poté, co minulý pátek začalo mistrovství světa v hokeji, zvýšily se průměrné týdenní podíly v hlavním večerním čase i přes celý den pouze ČT2, která zápasy šampionátu vysílá. Naopak v obou sledovaných časech si pohoršila ČT1 a Prima. Vyplývá to z údajů, které zveřejnila společnost ATO na základě peoplemetrového měření Mediaresearch.
V hlavním čase mezi 19:00 a 23:00 stoupl podíl ČT2 o 1,4 bodu na 8,3 procenta. Polepšila si i Nova, a to o sedm desetin bodu na 44,3 procenta. ČT1 v průměru sledovala pětina lidí před obrazovkami, což je méně o 1,5 procenta oproti týdnu předtím. Podíl Primy klesl o půl bodu na 22,4 procenta.
Podíl na celodenní sledovanosti stoupl pouze ČT2, a to o 1,4 bodu na 8,5 procenta. ČT1 si pohoršila o půl bodu na 20,3 procenta, Prima pak o tři desetiny bodu na 22,1 procenta; pro Primu je to letos třetí nejlepší výsledek. Novu sledovalo v průměru 42,2 procenta diváků u obrazovek, což je méně o dvě desetiny bodu ve srovnání s předminulým týdnem.
Všech 20 nejsledovanějších pořadů v minulém týdnu opět odvysílala pouze Nova. Nejvíce diváků bylo zvědavo na pondělní Televizní noviny, bylo jich asi 2,8 milionu, což představuje 33,3 procenta dospělé populace.
Zhruba o polovinu diváků méně zhlédlo nejsledovanější pořad Primy, kterým byl další, čtvrteční díl druhé řady ságy Rodinná pouta. Na ČT1 nejvíce lákaly Události, v pondělí si je vybralo necelých 1,4 milionu diváků. Z nabídky ČT2 zaujal nejvíce hokej – páteční utkání mezi Lotyšskem a Českou republikou si nenechalo ujít zhruba 900.000 sportovních fanoušků.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.