Pomalá digitalizace může v regionech způsobit problémy

25. 10. 2005 09:10

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Kvůli pomalé digitalizaci televizního vysílání by mohli diváci v některých regionech přijít o vysílání celoplošných televizních programů, tedy ČT, Novy a Primy. Současné televizní vysílání prostřednictvím analogových kmitočtů se v příštích letech začne vypínat a nahradí je digitální kmitočty. Pokud ČR nebude připravena, může se stát, že bude muset na základě dohod zemí EU vypnout některé analogové vysílače, a to bez náhrady. Na konferenci o digitalizaci, která byla součástí veletrhu Invex/Digitex, to řekl předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu David Stádník.
Uvedl příklad Domažlicka a zejména Ústecka. Země EU zvažují, že poslední analogový vysílač ve svých zemích vypnou mezi lety 2010 až 2012. Je však patrná snaha vývoj urychlit, poznamenal Stádník.*

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení