Google a Comcast jednají o investici do AOL

14. 10. 2005 09:10

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Internetový vyhledávač Google a kabelový operátor Comcast ze Spojených států jednají o koupi podílu ve společnosti America Online (AOL). Uvedly to dva informované zdroje, podle nichž by transakce mohla dosáhnout až pěti miliard dolarů.
Investicí by vznikla aliance spojující internetové podnikání AOL ze skupiny Time Warner s populárním webovým vyhledávačem Google. Comcast by alianci obohatil o rychlý internetový portál, zkušenosti v kabelové distribuci a telekomunikacích.
Mohl by tak vzniknout silný rival internetové a mediální společnosti Yahoo a softwarového gigantu Microsoft. Podle jednoho z návrhů by Google a Comcast společně vlastnily část internetového podnikání AOL, v němž by si Time Warner ponechal kontrolní podíl, napsal dnes list Wall Street Journal.
Google a Comcast oceňují podnikání AOL na deset miliard dolarů, což by za menšinový podíl dalo až pět miliard, napsal list. Google a Comcast mají rivala v Microsoftu, který s AOL jedná také, řekl agentuře Reuters jeden ze zdrojů.
Time Warner a Comcast se k tomu odmítly vyjádřit. Tiskový mluvčí Google pouze uvedl, že AOL je hodnotný partner.
Skupina Time Warner, kterou v posledních měsících stíhá kritika její strategie od investora Carla Icahna, považuje AOL za základ svého budoucího růstu.
Jednání mezi AOL, Google a Comcastem se rozvinula během léta. Rozhovory jsou ale v počátečních stadiích a mohou skončit bez výsledku, připomněl jeden ze zdrojů podle agentury Reuters.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení