Anketa řadí mezi nejlepší muže i Homera Simpsona

25. 10. 2005 00:10

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Prestižní lifestylový magazín pro muže Men’s Health, jež vychází také v české mutaci, vyhlásil o víkendu v Londýně výsledky několikaměsíční ankety Nejlepší muži desetiletí. Anketu sestavili čtenáři časopisu, ale také odborníci z oblasti médií, marketinku či z finanční sféry.

Ceny byly uděleny v deseti kategoriích, které reprezentují jednotlivé oblasti lidského konání. Mezi oceněnými tak figurují například cyklista Lance Armstrong, hudebník Bob Geldof, fotbalový manažer Sven-Goran Eriksson, známý britský šéfkuchař Jamie Oliver či spisovatel Ian McEwan.

Překvapením se stal výsledek v kategorii Filozof desetiletí. Tu totiž s přehledem ovládl Homer Simpson, slavná postavička z kultovního amerického kresleného seriálu. Homer Simpson je jediným „nežijícím“ vítězem ankety, přesto je jeho vítězství podle šéfredaktora Men’s Health Morgana Reese zcela legitimní. „Homer Simpson už téměř dvě dekády učí moderní generaci mužů, jak přežít otcovství a nezbláznit se,“ uvedl mimo jiné Rees pro server BBC News.

Podle něj si populární postava Homera Simpsona označení „filozof desetiletí“ zcela zaslouží. „Vítězové naší ankety vynikají v různých sférách lidské činnosti. Tvůrci seriálu vtiskli Homeru Simpsonovi zcela specifické životní postoje a názory. Není důvod, proč je v dané kategorii neocenit,“ doplnil pro BBC News.

Kultovní americký seriál Simpsonovi se vysílá už šestnáctým rokem. Produkční společnosti Fox za tu dobu seriál vynesl už přes tři miliardy dolarů.

Hospodářské noviny, 25.10.2005, autor: (iz)

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.