Nové noviny brněnské radnice budou možná muset změnit název

13. 9. 2005 11:09

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Novým novinám brněnské radnice hrozí, že budou muset změnit název. Měsíčník, jenž by měli od září dostávat lidé do schránek jako Brněnský Metropolitan, totiž vadí vydavatelům časopisu Metropolis. Žádají změnu jeho názvu a argumentují tím, že jejich název je registrován u Úřadu průmyslového vlastnictví. Metropolitan takovou registraci dosud nemá, přestože první číslo by mělo jít do tisku 23. září.
„Vydavatel Metropolisu, který působí na trhu již pět let, se obává možnosti záměny u čtenářů,“ řekl patentový a známkový zástupce vydavatele Jiří Malůšek. Podle něj jsou velmi podobné nejen názvy obou tiskovin, ale i jejich obsah a způsob distribuce. „Pokud vydavatel radničních novin, Jihomoravská hospodářská agentura, nepřistoupí na dohodu o změně názvu, jsme připraveni domáhat se práv i soudní cestou,“ zdůraznil Malůšek.
„Jediné, v čem se podobají, je těch devět písmen v názvu,“ řekl ředitel Jihomoravské hospodářské agentury Radim Ševčík. Název si navíc podle něj nechalo registrovat město Brno. Pracovnice mediálního oddělení brněnského magistrátu ale řekla, že žádost o registraci je teprve připravena k odeslání.
Podle brněnského radního a šéfa redakční rady nového měsíčníku Petra Paulczyňského chce vydavatel Metropolisu svým postupem pouze odvrátit pozornost od vlastního dluhu. „Dluží městu za pronájem plakátovacích ploch přes 100.000 korun,“ řekl. Malůšek takovou spojitost odmítá.
Nové radniční noviny by měly nahradit současný měsíčník Haló Brno. V redakční radě jsou nově i dva zástupci opoziční KSČM. Zbytek opozice, ČSSD a Strana zelených, který ho dlouhodobě kritizoval se na přípravě nových novin odmítl podílet. Měsíčník v nákladu 170 000 financuje město ze svého rozpočtu.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení