Nové stránky nabízejí srovnání cen obchodů

19. 7. 2005 08:07

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

V červenci začal fungovat internetový server SrovnaniCen.cz, který umožňuje bezplatně zájemcům o nakupování po síti vyhledávat a porovnávat ceny zboží jednotlivých webových obchodů. Služba zatím nevydělává a v budoucnu by ji měla financovat internetová reklama, uvedl jeden z autorů projektu Jiří Semecký.
Služba v současnosti prohledává 450 internetových obchodů, které dohromady nabízejí téměř 400 000 položek. „Internetovým obchodům neúčtujeme za zařazení žádný poplatek, aby šanci na zviditelnění dostali i menší hráči,“ uvedl Semecký.
Podobnou službu provozuje například tuzemský internetový portál Centrum.cz. V zahraničí je zřejmě nejvýznamnější server froogle.google.com. Pardubická společnost Price House nabízí srovnání cen prostřednictvím SMS. Zákazník pošle SMS za 30 korun a za to získá informaci, v jakém kamenném či internetovém obchodě sežene nejlevněji zadaný výrobek.
Základní službou SrovnaniCen.cz je fulltextové vyhledávání zboží podle názvu, ale i podle výrobce či charakteristiky. Zájemce pak získá základní popis produktu a především informace, kde a za kolik je možné jej zakoupit. Uživatelé mohou používat stejné vyhledávací operátory, na které jsou zvyklí například z vyhledávače Google. Výsledky je dále možné různě třídit a filtrovat.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení