Natáčí se Pojišťovna štěstí II, Nova ji odvysílá na podzim 2006

22. 6. 2005 09:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Lucie Mifková mění Proficio za Pickerly, kde bude řídit média

Marketingová agentura Pickerly posiluje tým o Lucii Mifkovou, která bude mít na starosti média a výzkum. Před tím působila šest a půl roku ve skupině Proficio.

Reklama
SDG

V prostoru barrandovských ateliérů v Praze se v úterý ozvala první klapka k záběrům druhé řady seriálu Pojišťovna štěstí. Vznikne opět třináct dílů, které Nova odvysílá příští rok na podzim. „U diváků funguje více to, když jim přinášíme osvědčenou kvalitu, než kdybychom nyní vymýšleli další nová témata či hrdiny,“ řekl generální ředitel Novy Petr Dvořák k důvodům návratu seriálu na obrazovky.
„Seriál dál zůstává rodinný. Všímáme si rodin, s kým jsou hrdinové nyní. Zůstávají všechny postavy a přibudou ještě další,“ řekla autorka scénáře Eva Papoušková.
Seriál loni na podzim přilákal velké množství diváků a jen těsně zůstal ve sledovanosti za nejvíce divácky úspěšným seriálem, kterým stále zůstává Nemocnice na kraji města po 20 letech. Každý díl tohoto seriálu České televize zhlédlo v průměru 3,267 milionu diváků, u Pojišťovny štěstí to bylo je zhruba o 11.000 méně. Původní seriál Novy také letos zvítězil v absolutním pořadí ankety popularity TýTý.
Nova se loni po úspěchu pustila i do dalších seriálů – natočila On je žena! s Ivanou Chýlkovou v hlavní roli a nyní již tři řady seriálu Redakce, který Nova adaptovala ze španělského prostředí. Od září pak začne vysílat denní seriál Ulice, který by chtěla vysílat několik let. „Nechci nyní slíbit žádný titul, že by se opakoval,“ řekl Dvořák k dalším případným pokračováním již odvysílaných seriálů. Televize podle něj ale uvažuje o spolupráci s tvůrci Redakce i seriálu On je žena! na nových tématech.
Seriály byly léta doménou České televize a předtím Československé televize. Loni se však přidala Prima s Rodinnými pouty, u nichž počet dílů díky druhé řadě seriálu překročí dvě stě, a poté i Nova. Prima nyní chystá svůj druhý původní seriál s názvem Bazén, Česká televize připravuje pokračování seriálu Náměstíčko, tentokrát pod označením Náves, třetí řadu Četnických humoresek, seriál Dobrá čtvrť a příběhy z hokejového prostředí Poslední sezona.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení