Spor o televizi Vysočina má rada pro vysílání řešit za dva týdny

16. 6. 2005 09:06

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Koncept Nature Positive – od myšlenky k akci

Den Země je ve společnosti Mattoni 1873 každý den, sahá od cirkularity a snižování uhlíkové stopy až k obraně biodiverzity.

Reklama
SDG

Sporem o to, kdo je oprávněn vysílat regionální zpravodajství z Vysočiny na televizi Prima, se bude rada pro rozhlasové a televizní vysílání zabývat asi za dva týdny. Při jednání senátní mediální komise, která se sporem také zabývala, to uvedl místopředseda rady Jiří Šenkýř. Připustil, že jednání by mohlo vyústit v zahájení správního řízení s Primou pro porušení licenčních podmínek.
Spor se vede o vlastnictví a jednatelství společnosti Českomoravská televizní (ČMT). V obchodním rejstříku je jako jednatel zapsán Ivo Brabec, stoprocentním majitelem ČMT je společnost Gimi. Za jednatele společnosti ČMT se ale prohlašuje také Jiří Svoboda, který tuto společnost do dubna 2002 vlastnil, než ji získala firma Gimi. Prodej pokládá za neplatný.
Prima na základě dokladů, které jí předložil Svoboda, uznala jeho nárok na jednatelství a vlastnictví společnosti za oprávněný. Požádala proto České radiokomunikace, aby namísto Brabcova programu šířily od 1. dubna Svobodův z Pelhřimova.
Šéf Primy Martin Dvořák k tomu členům senátní komise mimo jiné řekl, že Brabcovi poskytli peníze na nákup obchodních podílů v ČMT. Brabec ale podle Dvořáka peníze zpronevěřil a nyní s ním televize vede soudní spory. Brabec se proti tomu ohradil s tím, že peníze vrátil do posledního haléře.
Soud na základě žádosti ČMT už v dubnu vydal předběžné opatření, kterým zakázalo Svobodovi vystupovat jménem ČMT. Svoboda ale ještě před doručením rozhodnutí jmenoval místo sebe nového jednatele, spojeného s Primou.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Trend udržitelnosti je patrný i na eventech. Šafy production radí značkám, jak k němu přistupovat a společně s nimi přichází s inovativními aktivitami.