Mluvčí ČSSD Vaverová chce obnovit pravidelné tiskové konference

16. 6. 2005 09:06

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Nová mluvčí ČSSD, čtyřiatřicetiletá podnikatelka a Missis 1995 Lucie Vaverová, chce v Lidovém domě obnovit pravidelné tiskové konference. Měly by se konat každých čtrnáct dní, řekla při tiskové konferenci ČSSD, na které ji předseda strany Stanislav Gross představil médiím.
Sociální demokraté by měli na tiskových konferencích podle Grosse zaujímat stanoviska k politickým i odborným tématům. Vaverová je přesvědčena o tom, že všichni sociální demokraté pracují naplno, přestože média se nejvíce zajímají o premiéra Jiřího Paroubka.
Nová mluvčí o sobě řekla, že sice žije v Třebíči, ale pochází z Ostravy. Členkou sociální demokracie je od roku 2002. S vedením ČSSD se prý dohodla, že do konce června ukončí všechny své podnikatelské aktivity. Nyní provozuje ekonomické poradenství a vlastní propagační agenturu Scarlet. Angažuje se jako členka ČSSD i v regionálních stranických orgánech.
Vaverová se stala v roce 1995 nejsympatičtější maminkou na Moravě a ve Slezsku. Tehdejší studentka brněnské Janáčkovy akademie múzických umění se představila se svojí dcerou Lucií. Tenkrát uvedla, že hovoří anglicky a francouzsky. V životopise, který dal médiím k dispozici Lidový dům, píše, že má základní znalosti těchto jazyků. Vaverová zvítězila i v celostátním finále. Pět let na to získala korunku Missis 20. století.
Deník Blesk uvedl, že jako Missis jí společnost Simply Hair uměle prodloužila vlasy. Chtěla si je prý nechat s tím, že je zaplatí. Nakonec je údajně po natáčení reklamy s erotickým nádechem společnosti vrátila poničené a nezaplatila je. Vaverová ale jakýkoli dluh odmítá. Gross řekl, že má jeho plnou důvěru.
Vítězku soutěže krásy měla ve svých službách i ODS. Byla jí absolventka Filmové akademie múzických umění a československá miss z roku 1991 Michaela Maláčová. Do funkce mluvčí ODS přešla v roce 2000 z téže funkce v Motokovu a zůstala v ní tři roky.
Vaverová vystřídala ve funkci mluvčí Lidového domu Lucii Orgoníkovou, která je nyní mluvčí vlády. V této funkci byli v Lidovém domě ještě za předsednictví Miloše Zemana autor detektivek Václav Erben, Jiří Kantůrek, který byl po nějakou dobu generálním ředitelem Československé televize, a nynější poslanec Evropského parlamentu Libor Rouček.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.