Kabelové sítě a satelit se zřejmě rozšíří o český filmový kanál

4. 4. 2005 08:04

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Kabelové a satelitní sítě se zřejmě rozšíří o další programy. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila satelitní licenci filmovému kanálu CS Film, programu pro mládež a dospělé A+ a programu o počasí Meteo TV. V kabelových bezdrátových sítích také nyní může vysílat informační kanál pro část Prahy společnosti Broad Road.
„CS Film je placený filmový kanál českých a slovenských filmů, které budou zpočátku vysílány každý den od 12:00 do 24:00 hodin,“ sdělil Leoš Pohl, poloviční vlastník Československé filmové společnosti, která o licenci pro CS Film žádala. Pohl je mimo jiné spolumajitelem parlamentní televize 24.cz a předseda představenstva Czech Digital Group, která provozuje zkušební digitální síť označovanou písmenem B.
„Start vysílání programu předpokládáme ve druhé dekádě dubna letošního roku v kabelových sítích, se kterými společnost již nyní postupně uzavírá smlouvy,“ uvedl Pohl. Například Karneval plánuje podle obchodního ředitele této kabelové sítě Dušana Jelínka zařadit program do vysílání 20. dubna, UPC nabídku zvažuje.
Pro satelitní vysílání získal od rady licenci také program pro mládež a dospělé s názvem A+, a to pro Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko. Potenciální diváci jej budou moci sledovat v některých tuzemských kabelových sítích vždy od 20:00, tedy poté, co skončí vysílání program pro děti Minimax. „Po postupném rozšiřování programové nabídky se stane samostatnou programovou stanicí s šestihodinovým vysíláním,“ sdělila Kinga Minibergerová ze společnosti Minimax Media.
Rada také rozšířila možnosti vysílání programu zaměřeného na počasí Meteo TV. Ten nyní vlastní licenci pro kabelové vysílání, provozovatel dostal licenci i pro satelitní sítě v Česku a na Slovensku; navíc může svou podobu rozšířit o zařazení části vysílání rakouského programu TW1 Live – panorama Alpy.
Licenci dostala i společnost Broad Road k vysílání prostřednictvím kabelových sítí. Je to lokální informační program pro několik čtvrtí Prahy, sdělil místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Jiří Šenkýř.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení