Hornbach zvýšil tržby i zisk

14. 4. 2005 12:04

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Německá maloobchodní skupina Hornbach Holding zvýšila ve fiskálním roce do letošního února tržby i zisk. Hrubý provozní zisk (EBITDA) Hornbachu za celý rok vzrostl o 16 procent na 181 milionů eur. V České republice firma provozuje čtyři prodejny Hornbach, na Slovensku jednu.
Konsolidovaný zisk skupiny před zdaněním se meziročně zvýšil o 37 procent na 62 milionů eur. Celoroční tržby Hornbachu stouply o osm procent na 2,22 miliardy eur, uvedla firma jako předběžná čísla. Za předchozí fiskální rok dosáhly tržby podniku 2,06 miliardy eur.
Podnik ve zprávě připomíná, že zvýšil podíl na trhu navzdory cenové válce mezi německými prodejci potřeb pro dům a zahradu. Hornbach-Baumarkt v Německu zvýšil v kalendářním roce 2004 podíl na 7,6 procenta. V předchozím roce byl tržní podíl firmy sedm procent a v roce 1998 činil 4,9 procenta, připomíná firemní výsledková zpráva.
Skupinu Hornbach tvoří především prodejce stavebních materiálů a potřeb pro dům a zahradu Hornbach-Baumarkt. Dalšími firmami ve skupině jsou Hornbach Baustoff Union, Hornbach Immobilien a Lafiora Hornbach Florapark.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.