ČT spustí 10. května druhý diskusní pořad Hyde Park

21. 4. 2005 08:04

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Česká televize spustí 10. května nový diskusní pořad Hyde Park. Bude se živě vysílat v pozdních večerních hodinách na ČT2, a měl by mít podobu diskuse moderátora a tří až čtyř hostů.
Hyde Park bude druhým diskusním pořadem ČT po Otázkách Václava Moravce; ty se však budou muset změnit, protože hlavní protagonista Moravec končí.
Moderátor Hyde Parku a zároveň šéfredaktor aktuální publicistiky ČT Jiří Vondráček řekl, že pořad by se měl týkat širokého spektra témat. „Počínaje názory na politiku a konče dopravní nehodovostí, zdravotnictvím a důchodovou reformou, ale ne nutně z pohledu ‚prvoligových‘ hostů,“ řekl. V moderování pořadu s podtitulem „otevřená společnost v otevřené diskusi“ se bude střídat se Zuzanou Šimůnkovou.
Pořad bude vysílán živě a diváci budou mít možnost průběh Hyde Parku ovlivnit ohlasy v podobě sms. Pokud bude odezva dostatečně silná, tvůrci budou mít možnost zhruba padesátiminutový pořad natáhnout ještě o dalších asi 20 minut.
Nový pořad zřejmě najde uplatnění i v rozjíždějícím se zpravodajském kanálu ČT 24. Právě možnost interaktivity je podle Vondráčka vhodná pro nadcházející digitální vysílání, které možnosti reakcí diváků na aktuální program zřejmě rozšíří.
Moderátor pořadu míní, že dva diskusní pořady v ČT jsou stále ještě málo. „Nedělám si iluze, že to bude mít nějakou velkou sledovanost, ale ČT musí plnit svou roli, dát lidem možnost si něco takového vybrat a sledovat to,“ uvedl.
Hlavním diskusním pořadem pro „prvoligové“ hosty by podle něj měly být Otázky Václava Moravce nebo to, co přijde po nich. Hlavní protagonista v pořadu Moravec končí a podle dopisu, který zaslal vedení ČT, by tak rád učinil do 15. května. Mluvčí ČT Martin Krafl řekl, že termín Moravci zatím definitivně nepotvrdili. „Budeme se snažit to do půlky května vyřešit,“ řekl Krafl. Náhradu za Moravce ještě ČT nemá a soustavně ji hledá, dodal mluvčí.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení