Viacom zvažuje rozdělení

17. 3. 2005 11:03

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Americký mediální konglomerát Viacom Inc. zvažuje, zda se rozdělit na dvě firmy. Podnik by tak oddělil rychle rostoucí MTV a kabelové sítě od televize CBS a zvýšil by si tak tržní hodnotu.
Rozdělením skupiny by také skončil boj o pozici jejího budoucího generálního ředitele a nové firmy by řídili dva současní prezidenti skupiny, Tom Freston a Leslie Moonves. Nynějším generálním ředitelem a předsedou Viacomu je Sumner Redstone, který by převzal předsednické křeslo v obou oddělených společnostech.
Akcie Viacomu po závěru burzovní seance vzrostly v elektronickém systému Inet o pět procent na 38,80 dolaru. Již během dne na burze přitom posílily o šest procent za očekávání, že podnik tento záměr oznámí.
Tom Freston nyní dohlíží na kabelová vysílání Nickelodeon a MTV a na filmové studio Paramount. Leslie Moonves má na starosti CBS, rozhlasovou síť Infinity Broadcasting a reklamu. O pozici prezidenta se nyní ve skupině Viacom oba manažeři dělí.
Zamýšleným krokem by Viacom ukončil dekády převzetí, během nichž se spojovali kabeloví operátoři s tradičními televizními společnostmi a filmovými studii pod jednu střechu. „Svět se mění,“ citovala agentura Reuters nynějšího generálního ředitele Redstona, který nelituje toho, že firmy kdysi dával dohromady.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení