V první stovce Největšího Čecha nejsou Höger, Krajčo a Koperník

2. 3. 2005 08:03

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Herec Karel Höger, hudebník a herec Richard Krajčo a astronom Mikuláš Koperník jsou první tři z těch, kteří se s jistotou neobjeví v první stovce ankety o Největšího Čecha. „Počínaje dnešním dnem Česká televize postupně odhalí jména některých nominovaných, kteří sice obdrželi nominační hlasy veřejnosti, ale na jejich umístění v první stovce to nestačilo,“ sdělil mluvčí ČT Martin Krafl.
Každý den televize oznámí na stránkách soutěže www.nejvetsicech.cz tři jména dalších neúspěšných kandidátů na titul nejuznávanější persony minulosti i současnosti. Do 4. května tak celkem zveřejní jména téměř dvou stovek osobností.
Hlasy pro největší osobnost historie i současnosti Čech, Moravy a Slezska mohli lidé posílat po celý leden. Každý hlasující mohl poslat deset jmen a celkem se ČT sešlo 380 000 hlasů od 135 000 lidí. První stovku osobností s nejvíce hlasy zveřejní ČT na počátku května ve velkém zábavném pořadu, o každé z první desítky pak odvysílá hodinový dokument.
Dokumentu a zvláštní ceny se nakonec zřejmě dočká i fiktivní génius Jára Cimrman, který podle neoficiálních informací dostal v anketě takové množství hlasů, že by ho zařadilo hodně vysoko, ne- li přímo na první místo. ČT však hlasy pro něj neuznala, neboť podle pravidel a zakoupené licence se ankety mohou zúčastnit pouze osobnosti, které prokazatelně žijí nebo žily. Internetovou petici za uznání hlasů pro Cimrmana podepsalo téměř 40 000 jeho obdivovatelů.
Ve druhém kole hlasování budou lidé volit mezi deseti osobnostmi s nejvíce hlasy. Vítěz bude znám 11. června, rovněž prostřednictvím velkého zábavného pořadu.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení