Rada souhlasí s převodem podílu v Óčku na MAFRA

17. 3. 2005 14:03

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Vydavatelství MAFRA zřejmě získá většinový podíl v hudební televizní stanici Óčko. Předběžný souhlas s převodem podílu vyslovila i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Vyplývá to z tiskové zprávy z úterního a středečního zasedání rady.
MAFRA tak zřejmě uspěje v rozšíření svých aktivit i o televizní kanál. V současné době patří pod mediální skupinu MAFRA, jak se nyní označuje původní vydavatel deníku Mladá fronta DNES, také vydavatel Lidových novin, server iDnes.cz a rozhlasové stanice Classic FM a Expresradio.
MAFRA by měla koupit 80 procent akcií stanice, která se přihlásila i do výběrového řízení na digitální televizní licence. Tendr rada vyhlásila loni na počátku listopadu.
Člen představenstva MAFRA Roman Latuske již dříve řekl, že firma se několik let snaží o vybudování multimediálního vydavatelství. V době nástupu nových technologií by se v něm měly propojit různá média do jednoho, v němž se budou spojovat klasické výstupy novin a internetu s rozhlasovým a televizním vysíláním. „Jestli to bude něco jako vysokorychlostní internet nebo spíše platforma interaktivní digitální televize, ukáže teprve příští vývoj,“ uvedl Latuske.
Óčko začalo vysílat pod původním názvem Stanice O v kabelových sítích na podzim 2002; od května loňského roku nekódovaně vysílá i přes satelit Astra.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení