Komunisté uvažují o vlastním rozhlasovém a televizním vysílání

10. 12. 2004 09:12

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Komunisté uvažují o vlastním rozhlasovém a televizním vysílání. Internetové rádio chtějí mít do tří let, řekl místopředseda Václav Exner. Zdeněk Štefek, který je členem týmu KSČM pro elektronickou komunikaci, prozradil, že by mělo být připraveno zasáhnout už do kampaně před volbami do sněmovny v roce 2006.
Politickým subjektům umožňuje provozovat vlastní vysílání novela zákona o sdružování ve stranách, kterou v polovině října podepsal prezident.
Náklady na pořízení a uvedení do provozu se u internetového rádia podle Exnera odhadují až na pět milionů korun. Stejná částka by byla potřeba k jeho každoročnímu provozu v rozsahu až osmi hodin denně, uvedl. Úvahy o nákladech na pořízení digitální televizní stanice ještě nepostoupily tak daleko, dodal.
Štefek řekl, že evropští komunisté uvažují o společné digitální televizní stanici, která by vysílala ve více jazycích. Její výhodou by bylo rozložení pořizovacích a provozních nákladů mezi více stran.
Právě na vysoké náklady upozornila bývalá mluvčí KSČM Věra Žežulková, která se podílela na organizaci volební kampaně. Zpochybnila i to, zda by byly takové peníze efektivně vynaloženy. Vlastní televizní stanici mají řečtí komunisté a přesto se jejich volební zisk pohybuje jen kolem šesti procent, uvedla.
Po Novém roce budou mít podle Štefka také webové stránky komunistické strany novou podobu, která bude více „vyhovovat nové době“. KSČM bude zavádět intranetový systém, který bude sloužit k šíření informací mezi všemi články strany, dodal.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení