Zájem o hypotéky zatím neklesá

1. 11. 2004 00:11

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

O2 a Air Bank prohlubují spolupráci s platformou Unity

Věrnostní platforma Unity navazuje na dřívější spolupráci O2 a Air Bank, do budoucna se přidají další společnosti ze skupiny PPF.

Reklama
SDG

Podle informací Českomoravské hypoteční banky (ČMHB) poskytla tato banka společně se sítí ČSOB za první tři čtvrtletí tohoto roku hypoteční úvěry ve stejném objemu jako za celý loňský rok. Průměrná výše hypotéky pro fyzické osoby vzrostla ve srovnání se stejným obdobím vloni o 9 % a činí 1,055 mil. korun. Podobně jako minulý rok si více než polovina klientů (53 %) bere hypotéky především na nákup nemovitosti. V roce 2000 to bylo méně, jen 42 % hypoték. Naopak podíl úvěrů poskytnutých na výstavbu nemovitosti i nadále klesá, ze 42 % v roce 2000 na současných 22 %. Co se týká typu nemovitosti, kolem 60 % klientů ČMHB žádá o úvěr na rodinný dům a jen necelých 30 % si pořizuje byt.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Demagog.cz varuje v nové kampani před dezinformacemi

Demagog.cz varuje v nové kampani před dezinformacemi

Projekt Demagog.cz spustil kampaň s cílem bojovat proti šíření dezinformací v České republice. Mottem „Dezinformace nás mohou zasáhnout více, než si myslíme“ se projekt snaží zdůraznit naléhavost osvěty veřejnosti o rizicích, která pro společnost čím dál více představují dezinformace.