Druhý ročník SuperStar přilákal více než dvojnásobek zájemců

5. 11. 2004 10:11

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Více než dvojnásobný zájem oproti prvnímu kolu soutěže Česko hledá SuperStar zaznamenali její pořadatelé z televize Nova v chystané druhé sérii. Nova ji na svých obrazovkách odvysílá v první polovině příštího roku. Přihlásilo se celkem 8357 lidí ve věku od 16 do 28 let, řekl dramaturg Novy Rostislav Uher. Typickým zájemcem o dráhu popové hvězdy jsou podle Uhra šestnáctileté dívky.
Mezi přihlášenými je 3632 mužů a 4725 dívek a žen. Do finálových klání se probojuje 12 soutěžících, tedy o dva více, než při premiéře soutěže. V prvním finálovém kole však budou vyřazeni dva soutěžící. První soutěžní epizody začne Nova vysílat 9. ledna 2005, první semifinále se uskuteční 20. února. Finálové koncerty odstartují 20. dubna, jméno vítěze bude známé v polovině června.
Proti minulému obsazení se promění porota, v níž zasednou dva noví členové. Zůstanou v ní textařka Gabriela Osvaldová a skladatel a producent Ondřej Soukup, v předsednickém křesle však Ondřeje Hejmu vystřídá textař a podnikatel Michal Horáček. „Když se s tím poperou šestnáctileté děti, tak se s tím snad popere padesátiletý textař a bookmaker,“ řekl Horáček.
Podle deníku Blesk se Hejma nového kola soutěže nechce zúčastnit kvůli nízkému honoráři. „S Ondřejem Hejmou jsme se úplně nedohodli na podmínkách,“ řekl vedoucí projektu SuperStar Pavel Zuna, který si nepřeje, aby někdo dělal porotce „primárně kvůli penězům“. Čtveřici porotců doplní pěvecký pedagog Eduard Klezla. Vyučuje na Konzervatoři Jaroslava Ježka populární zpěv a muzikál v porotě vystřídal ředitele české pobočky firmy BMG Milana Hermana.
Zčásti obměněná bude také dvojice moderátorů soutěže; moderátorkou zůstává Laďka Něrgešová. Ondřeje Brzobohatého, který se nyní věnuje hudbě a herectví, vystřídal Robert Ripa, člen hudební skupiny T-Boyz.
Konkurzy do dalších kol soutěže se uskuteční 8. a 9. listopadu v Ostravě, od 11. do 15. listopadu v Praze a 17. a 18. listopadu v Brně. Porota vybere 120 soutěžících, kteří se 11. a 12. prosince sejdou v pražském Divadle Komedie. Do semifinále postoupí polovina z nich.
První řadu soutěže Nova odvysílala letos na jaře, zvítězila v ní Aneta Langerová, která v září vydala debutovou desku Spousta andělů. Tento měsíc vydají svá alba také další finalisté Sámer Issa, Šárka Vaňková, Tomáš Savka a Stanislav Dolinek. Své uplatnění v pop music našla i většina jejich zbývajících soupeřů z finálové desítky.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.