TV Fonka rozšířila na Příbramsku dostupnost

21. 10. 2004 09:10

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Regionální televizní stanice TV Fonka rozšířila svou dostupnost na Příbramsku. Umožnil jí to nový pozemní vysílač, který zprovoznila na Šibeničním vrchu v Příbrami. Dosud její program mohlo sledovat kolem 14 500 domácností, tedy zhruba 25 000 lidí. Nyní by se jejich počet mohl zdvojnásobit, informovala majitelka stanice Nataša Pštrossová.
Signál z nového vysílače se šíří takzvaným frekvenčně modulovaným mikrovlnným systémem. Podle Zdeňka Tichého z firmy Radio Info, jež systém vyvinula, jde o první využití této technologie v České republice. Systém funguje podobně jako analogové satelity, ale místo ze vzduchu vysílá ze země. Lidé mohou signál přijímat na běžné antény. Použít se dá zejména v místech, kde už nelze využít běžné televizní kanály.
Náklady jsou podle Tichého stejné jako na vybudování lokálního televizního vysílače. Přenos je ale podstatně kvalitnější a mohou se jím šířit i data, obecní rozhlas nebo varovný systém.
TV Fonka vysílá 24 hodin denně blok informací a obrazového zpravodajství z Příbrami a okolí. Dosud šířila signál prostřednictvím kabelové sítě.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení