Zisk RTL Group v pololetí rostl díky snižování nákladů

31. 8. 2004 11:08

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Lucie Mifková mění Proficio za Pickerly, kde bude řídit média

Marketingová agentura Pickerly posiluje tým o Lucii Mifkovou, která bude mít na starosti média a výzkum. Před tím působila šest a půl roku ve skupině Proficio.

Reklama
SDG

Největší vysílací společnost v Evropě, německý mediální konglomerát RTL Group, zvýšila v prvním pololetí zisk o 57 procent na 397 milionů eur díky snižování nákladů. Jde o provozní zisk EBITA. Hlavním faktorem, díky němuž zisk RTL stoupal, byla únorová plná konsolidace francouzské společnosti M6. K lepšímu výsledku přispěly také změny v účetních postupech, tržby očištěné o meziroční změny přitom mírně klesly.
Pololetní tržby RTL se zvýšily o 11,1 procenta na 2,46 miliardy eur. Bez započtení konsolidace M6 se obrat RTL ale snížil o 0,6 procenta.
Klíčová divize RTL, která podniku vytváří zhruba 40 procent tržeb, vykázala pokles příjmů o pět procent. Způsobily to ztráty sledovanosti a reklamního trhu ve prospěch rivala ProSiebenSat.1 Media. ProSieben přitom akcionářům slíbila, že letos zvýší zisk o 75 procent díky tomu, že je v Německu krize reklamního trhu zažehnána.
RTL má podíly ve 26 televizních kanálech v devíti evropských zemích. Podle RTL jsou podmínky na evropském reklamním trhu zatím smíšené. Německý mediální gigant Bertelsmann má v RTL 90 procent, napsala agentura Reuters.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení