Zavařování ovoce a nakládání zeleniny se ve svém volnu věnuje více než čtvrtina Čechů. Poměrně rozšířená je i výroba marmelády, která se těší oblibě pětiny veřejnosti. O něco méně lidí, devět procent, má v oblibě lisované ovocné šťávy. Většina lidí, 63,8 procenta, se však na žádnou z těchto činností nezaměřuje, vyplývá z průzkumu společnosti Median.
Zavařování ovoce se podle analytiků věnuje 27,9 procenta a nakládání zeleniny 26,9 procenta respondentů. Výroba marmelád je samozřejmostí pro 20,1 procenta dotázaných.
Sociologové rovněž zjišťovali, zda se lidé ve volném čase věnují práci na zahradě či v domácnosti. Třináct procent dotázaných odpovědělo „určitě ano“ a 21 procent „určitě ne“. Sedmatřicet procent se přiklonilo k variantě „spíše ano“, 27 procent ke „spíše ne“. Dvě procenta oslovených odpověď neuvedla.
Česká cena za PR – Lemur prodlužuje deadline
Dva týdny navíc mají zadavatelé i agentury na zaslání přihlášek do komunikační soutěže, kterou pořádá Asociace public relations (APRA).