Zemřel rozhlasový redaktor a publicista Tomáš Sláma

15. 6. 2004 16:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

O2 a Air Bank prohlubují spolupráci s platformou Unity

Věrnostní platforma Unity navazuje na dřívější spolupráci O2 a Air Bank, do budoucna se přidají další společnosti ze skupiny PPF.

Reklama
SDG

Ve věku 64 let zemřel rozhlasový redaktor a publicista Tomáš Sláma. Autor a průvodce pořadu Českého rozhlasu 2 – Praha Tobogan podlehl těžké nemoci, informoval Český rozhlas.
Sláma, který na pražské FAMU absolvoval obor dokument, začínal v ostravském divadle Pod Okapem. Hrál v autorských kabaretech, připravoval a uváděl jazzové koncerty. Pro rozhlas také pořady a kabarety psal. Publikoval povídky v časopisech. Jeho rozpravy s předními českými divadelníky vyšly na několika albech. V 80. letech po zákazu činnosti prošel řadou zaměstnání.
V roce 1990 vytvořil rozhlasový pořad Tobogan a stal se jeho průvodcem. Do pořadu, který stanice Praha vysílá živě každou sobotu z Divadla U Hasičů, si Sláma zval známé herce a zpěváky. Tobogan se brzy stal jedním z nejsledovanějších pořadů veřejnoprávního rozhlasového vysílání.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Demagog.cz varuje v nové kampani před dezinformacemi

Demagog.cz varuje v nové kampani před dezinformacemi

Projekt Demagog.cz spustil kampaň s cílem bojovat proti šíření dezinformací v České republice. Mottem „Dezinformace nás mohou zasáhnout více, než si myslíme“ se projekt snaží zdůraznit naléhavost osvěty veřejnosti o rizicích, která pro společnost čím dál více představují dezinformace.