Surfeři favorizovali ODS a Zelené

18. 6. 2004 09:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Z hodnocení politických stran a uskupení účastnících se v ČR nedávných voleb do Evropského parlamentu vyšla z dotazování mezi uživateli internetu nejlépe Občanská demokratická strana (ODS). Výrazně pozitivně ji vnímá 17 % respondentů, pro 29 % jde o subjekt přijatelný. Negativní vztah k ODS deklarovalo 24 % surferů (29 % mužů a 18 % žen). Vyplývá to z výsledků aktuálního výzkumu projektu IAB Insight, který pro sdružení Interactive Advertising Bureau ČR připravuje společnost iAudit International.
Na druhém místě v barometru oblíbenosti skončila Strana zelených, kterou vnímají výrazně pozitivně 4 % a mírně pozitivně 17 % uživatelů. Opačný pól internetové hitparády okupovali čeští komunisté. Pouze pro 6,5 % respondentů je stranou pozitivně vnímanou a přijatelnou, 63 % internetové populace má naopak ke KSČM vztah negativní.
Účast na volbách potvrdilo 38 % dotázaných, 34 % jít k urnám odmítlo a 28 % nebylo v době konání výzkumu ještě rozhodnuto.
Projekt IAB Insight je koncipován jako pravidelné tematické dotazování na reprezentativním vzorku 600 respondentů-uživatelů internetu.

-sch-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.