Nova: U českých dálnic je polovina billboardů načerno

29. 6. 2004 09:06

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Více než polovina z 2500 reklamních poutačů podél českých dálnic nemá povolení, uvedla televize Nova na základě výsledků historicky první celorepublikové kontroly Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Další tisíce ilegálních billboardů jsou podél ostatních silnic. Ministerstvo dopravy je chce do konce roku odstranit.
Silničáři prověřili všechny reklamní plochy podél dálnic a rychlostních silnic a zjistili, že z 2520 poutačů je 1294 nepovolených. Nejvíce černých reklam stojí podél nejfrekventovanější dálnice D1, úplně nejhorší je situace před Brnem.
„Je to velmi smutné číslo,“ řekla televizi mluvčí ministerstva dopravy Ludmila Roubcová. Dodala, že ministerstvo vyhlásilo nelegálním billboardům válku. „V současné době téměř nepovolujeme nové billboardy,“ uvedla.
Silničáři a úředníci přiznávají, že jsou z černých reklam zoufalí. Do konce prázdnin majitele nepovolených reklamních ploch vyzvou, aby je odstranili. Pokud tak neučiní, odstraní je za ně a náklady majiteli naúčtují. Likvidace jednoho billboardu přijde až na 200 000 korun, spolu s pokutou to může být až půl milionu Kč, dodala Nova.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.