Viacom připravuje spuštění kabelové televize pro gaye a lesbičky

27. 5. 2004 09:05

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Kupní síla sexuálních menšin ve Spojených státech sílí, stejně tak zájem inzerentů o tuto skupinu zákazníků. MTV Networks, divize společnosti Viacom, se proto rozhodla spustit 17. února 2005 kabelový program LOGO, zaměřený výhradně na gaye, lesbičky a bisexuály. Program bude nabízet vlastní i převzaté pořady pro diváky ve věku 25 až 49 let.
„Je to něco, co jsme chtěli udělat již dávno. I přes pokrok v oblasti lidských práv zde chyběl plnohodnotný kanál, který by se věnoval tomuto významnému a vlivnému publiku,“ prohlásil výkonný ředitel MTV Networks Tom Freston.
Podle marketinkových specialistů by LOGO mohl mít slušnou šanci na úspěch. Průzkumy MarketResearch.com ukazují, že k jedné z těchto minoritních sexuálních orientací se v USA hlásí kolem 15 miliónů lidí, jejichž kupní síla se pohybuje kolem 485 miliard dolarů.
Spuštění LOGO proběhne po celém území Spojených států, od Los Angeles, San Francisco, přes Atlantu až po New York, Philadelphii a Boston. MTV Networks zatím o jeho šíření podepsal smlouvu s národními kabelovými operátory Time Warner Cable a RCN, další by měli následovat. Při tvorbě programu pak bude LOGO spolupracovat s televizními stanicemi, patřícími Viacomu – Showtime, VH1, MTV nebo TV Land.

Hospodářské noviny, 27. 5. 2004, autor: (abo)

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.